Trädgårdsplaner

I helgen har jag haft besök hemma. Mamma och Mormor kom upp och hälsade på mig. Det har varit lugnt och skönt har inte gjort något speciellt i helgen. 

Har stuvat om i garderoben i dag och det blev en del som ska iväg till RK tar nog en sväng imorgon med den katongen.
Är inte på långa vägar färdig men  vem säger att jag måste vara färdig idag..... typiskt jagstress, allt ska var färdigt med en gång..... 

Börjar bli några planer för trädgården nu , jag ska köpa röd/svart-vinbärsbuskar, har beställt vindruva från Härjedalen som jag ska ner och hämta i Juni, med bla  Vit blodnäva, smörboll och daglilja.
Ska också ta skott på några pilträd och brödtallar som jag ska placera uppe vid häcken för att få lite skydd  för vinden. Trädgårdslandet  vill man ju redan börja påta i, har faktiskt redan köpt morötter som vi ska sätta. I år ska vi nog införskaffa nät över jordgubbarna, Izabelle lyckades inte få tag på en enda i fjol..... stackar´n! Izabelle tycker det är jättekul att få gå ut i landet och hämta en egen morot att knapra på.
Ifjol satte vi även sallad och blomkål, salladen växte som bara den så vi hann inte äta upp, men det tog ju sniglarna hand om istället.

Gräsmattan vill jag ju börja med också men det är ingen större idé eftersom vi ska bygga altan i sommar och det betyder att vi ska dränera om också. Men det kliar i fingrarna och vill gärna börja med allt just NU. 
Häcken fick sig en rejäl omgång förra helgen med gödsel och rensning.- Hoppas den börja växa ordentligt nu!
Har också planterat om i blomlådorna så nu är det penseer istället för ljung  i lådorna.
 
 
Nu ska jag sätta mig och mysa med Iza innan det är dags för läggdags (Izas alltså)

Kram
 

solig vår!

Sitter nu ute på trappan och bloggar idag. Det kan väl inte finnas något som är bättre än våren när den är så här, strålande solsken och man hör fågel kvitter precist hela tiden.
Har faktiskt lyckas få på mig "riktig" solbränna, på bara den halvtimmen jag satt ute och läste posten i går lyckades det bli en liten rand. "Riktig solbänna" menar jag med att man har fått den I Sverige och inte i Thailand.... det är aldrig avundsjuka ni hör..... :) 
Nu kommer "lilla" vovven och vill ha lite uppmärksamhet (tog precist min sko och stack iväg) Ska ta och träna han en sväng nu, är ju kurs ikväll igen. 

// Jenny   


vad har hänt sen sist.....?

Jo nu är kaklet på plats nu är det bara mattan som ska läggas in, vi vart jätte nöjd med resultatet . Efterbilder har jag inte tagit ännu och just nu står det en massa disk på bänken så jag har ingen lust att ta några kort nu, men det kommer.

I går vart det en heldag med en vän i S-vall vi shoppade loss som bara den och det var skönt att få komma hemifrån en sväng utan karl, inget ont menat om honom han är gudomlig när vi är ute och handlar och tjatar aldrig, men det är ju roligare att åka med en tjejkompis som har lust att gå på samma affärer som jag.
Fick åt mig två par skor och ett till Iza, lite små plock och en hel del kläder till Iza. några kläder till mig själv som jag skulle ha hottade jag inte, tror jag har blivit för kräsen, på klädfronten nu för tiden.

Vad hände med träningsdagboken (för hund intresserade)?
Jo efter förra gången fiasko eller vad man nu ska kalla det. Var jag så helt  i upplösningstillstånd så jag har inte ens tränat med Gizmo förrens idag. Förra gången var det med en tik som löpte, och Gizmo hade ju inte något som helst lust att lyssna på mig, mer och mer frustrerad blev man ju, men om man tänker efter, hur mycket kan man kräva av en hanhund som snart är två år, och är på sin andra kurs?  Ja den frågan har jag ställt mig varje dag efter förra gången. Var väl heller inte på mitt bästa humör denna dag, så tyvärr fick jag ur mig något som jag inte skulle ha sagt förlåt mig kurskamrater! Få se om det går bättre med Gizmo på torsdag då det är dags för nästa kurs.
Idag kom en vän med med sin tik (denna löpte inte) för att träna störning med Gizmo och det gick ju bra, men måste träna på Gizmos koncentration. 

Mina gröna fingrar börja det klia i, för fröna som jag har satt  har nämligen börjat komma upp, kul!  När det var sån fin dag i dag så gick jag ut direkt i morse och började på med syrenhäcken, den vart rensad och fick lite gödsel även gräsmattan och rabatten och trädgårdslandet fick sig en omgång.
 Roligt att det börja bli varmare nu så man får vara ute påta i trädgården!

// JENNY


vart tar tiden vägen???

Ja för mig springer den bara i väg..... Dagis efterlyste den borttappade lappen om dagis tider på semester....åh herregud snart sommar hur ska jag kunna planera när man inte har något eget schema att gå efter!  Tur att man har både ex, barn och sambo så man har lite att rätta sig efter... jag är ju av den sorten nu för tiden att jag vill inte alls  planera vad som ska göras vill ta det som det kommer och mår nästan dåligt av att behöva planera tiden!
Undra hur det ska gå den dagen jag ska börja jobba.....???

Sen sist har jag blivit ett år äldre......inga gråa strån ännu,  men desvärre har nog vikten börjat fatta att jag blir äldre för den försöker hänga på som bara den :) Undra om det är för mycket fika som ligger bakom. (eller vad tror ni, mina fikapolare!!)

Sen har det börjat ändra sig i köket, och jag ska ju säga att dem som har "ploppat" bort kakelplattor en efter en, kan ju skatta sig lycklig för det fick då inte vi göra!  Här fick vi nog ta till allt vad vi hade för att få bort kaklet, det var både hammare, slägga , men till slut kom P till undsättning med någon maskin, men det var så nästan väggen bakom lossnade. Och kakeldamm över HELA köket, vad roligt att få vårstädat iaf! Nya bänkskivor är på plats och en ny diskho.
Imorgon ska vi till med kaklet, varken jag eller L-G har kaklat förrut så vi får väl se hur det går, annars ska det ju inte vara något problem att riva det oxå isf :)

Satte frön idag som egentligen skulle har satts i mars, men snön ligger ju forfarande kvar här så det kan ju inte göra något, jag prövade på lavendel och prydnadsgräs vi får se om det blir något, det har ju en förmåga att inte funka jag har inga gröna fingrar men jag verka inte fatta det själv för jag ger tydligen inte upp.   Eller så har jag så dåligt minne att jag inte kommer ihåg att jag misslyckas hela tiden.

Förra sommaren frågade mamma mig om det var purjo som kom upp ur rabatten, Tack för den! ja det visar ju bara hur gröna mina fingrar är..... ! Få se om purjolökarna har lust att blomma i sommar då!  

Tills vi ses nästa gång....... har det så bra!

hmmm... givande rubrik?

I helgen har det varit lugnt ,(som vanligt) Iza har varit sjuk och jag migrän. Men jag har tagit ut pärlan (min v4) för första gången i år. Packa in både hund och barn i baksäte och Lg fick snällt sitta brevid mig...... alltid lika roligt att köra med ratt växel! Man är ju lite ovan i början och man kör ju som man ska bestiga hammarbacken varje gång! LG sitter brevid och gapflabbar och Iza tjuter av skratt och tittar man riktigt noga på Gizmo så kan man se att han sitter där bak och ler han också. Men leendet är nog störst hos mig, för jag älskar denna bil.
Mest är det väl för att varje gång jag sätter mig i denna bil så tänker man tllbaka till man själv var barn och morfar var ute och skjutsade mig i den bilen.

För hundintresserade:  (detta får agera min träningsdagbok)
Ikväll var det ju meningen att jag skulle gå på hundträning med Gizmo (tävlingslydnad)Men tyvärr så vart träningen inställd,  och jag som tränat som bara den. Tom i går var jag ute i värsta snöovädret och tränade. Skulle träna på raka sittningar, avslut och ligg under gång. Har gjort framsteg och Gizmo är jätte duktig. Tyvärr har han skrikigt till vid ett par gånger, tror att det är något bakben som det sitter i, men hana haltar inte och är inte stel. Ska ge han lite massage (som han älskar) så får vi se om det blir bättre. Säg då inte att vi måste operera  i sommar också nu är det ju snart precist ett år sen vi var ner till Strömsholm och opererade bogleden.

I senare av veckan ska jag in till stan och köpa mig en ny bil, ja inte sprillans ny men lite nyare och större. så snart måste jag lämna i från mig ROZen, gud vad jag tycker om den bilen, det är så roligt att köra den bilen så man vill bara köra mer och mer. Men det kommer att bli roligt att köra den nya bilen också för jä..ra vad den bilen gick.
Så ser ni ett blått streck som far på byn så vet ni att det är jag :)I morgon är det den stora dagen, jag blir tant....... nerrå så farligt är det inte jag blir bara 27  Men jag har beställt smörgåstårta också ska jag baka en swartswaldtårta (min favorit) så är det någon som är tårt sugen så finns det här!  Det är bara att komma, ni är välkommen!

Nu tror jag att jag ska göra ett ryck här hemma... hade så gott!!!

// Jenny

Vårtecken!

Idag kom koltrasten och staren till oss. Roligt att se att dem har flyttat hit igen. Skönt att det börjar bli lite varmare ute, direkt så försvann julgranen och girlangerna:) Lite trist att det har varit grått och regn väder nu.
Men vi har inte kunnat vara ute något ändå, Iza har nämligen varit sjuk hela veckan, förkylning och feber. 

Har nu beställt allt som ska vara till köket ,diskbänk, bänkskiva, kakel är köpt och luckorna är lackade. så nu blir det att knacka kakel i helgen......"ut med det gamla och in med det nya," det har blivit mitt nya motto tro jag!
Sen ska jag köpa nya mattor och gardiner till köket.
Så det blir nog en resa till Kälarne/Flatmo..... börja bli less på alla resor till stan nu. 

Nu ska jag gå och ha en lässtund med Iza. 

 

// JENNY
    

RSS 2.0