Sjuk

Jag liksom många andra har värdens förkylning. Huvet bankar å snorn rinn.
Och elände kommer ju alltid när man minst vill ha det. När man vill bli sjuk och ha en anledning att ligga i soffan och mysa ja då är man pigg och kry som en nötkärna.  

Har nu genom gått första veckan på kursen, haft prov i dag och det märks ju att man inte ha läst något teoretisk på 8 år. Det har gått över förväntan denna vecka, trodde inte jag skulle ha sådan självdisiplin, utan smita ut i det fina vädret så fort jag fick chansen. Men nä jag har suttit i minst fem timmar varje dag. Det är ju faktiskt roligt och mycket praktiska övningar har det varit .

Ikväll måste man se Letsdans, det är ju "Grande finale" dem är ju jätte duktig bägge två men jag tror jag håller tummarna för Tony.

Nu måste jag i väg och hämta gubben, han har varit och åkt lite skidor, och tyvärr kunde inte en annan vara med.

Snoriga hälsningar från mig.            (vad frächt det där lät då :)

Länge sen sist.

Då har påsken gått och nu sitter jag här vid min nya Laptop, är väldigt nöjd må jag säga.
Köpte den på Mediamarkt och hann använda den i ca 24 timmar så gick den inte mer, happ ännu en resa till S-svall och där var dom jätte trevlig och snäll och jag fick mig en nya dator med en gång.

I påsk har vi varit hos mormor i Lillhärdal, som alla påskar. Passade på att fira mormor också för hon fyller 80år i morgon.  Helt otrolig människa, medans hon är uppe från 7 på morgonen till 10 på kvällen är det full fart på "käringa", en annan får jätte dåligt samvete för att man känner att man skulle vilja lägga sig och vila ett tag. Vad är den generationen gjord av egentligen?! 

Det vart lite längdskidåkning på sjön, ski board åkning med magplask. :) Bad på nya badhuset i Sveg, en tur till Lofsdal`n på marknad. En räkmackakväll uti fiskebygge..

På Skärtorsdag var det dags för påskkärringarna att komma fram, målade påskkort i rasande fart så "fingra´n börja blöda "
      
 
Jag har tränat att skejtat...skait (at)... (i längdåkning alltså) tränat så mycket så jag fick träningvärk i halsen, (hur lyckas man med detta??)
Vet inte om det är för alla knyckar när Gizmo sprang iväg med lina som var fast knyten i mig :) Det vart en del vurpor, måste träna lite på balansen tror jag.....
Vädret gick det inte att klaga på, strålande solsken nästan hela påsken.

Idag har jag suttit inne och börjat min första dag på kursen som jag ska gå. Få se om jag bli något klokare av det. Det är jätte kul i alla fall.

Hoppas ni alla har haft en lika trevlig påsk som jag!

Hej så länge!

Söndag kväll.....

och helgen är redan slut.  Igår var vi ute på en Skoter tur vi var upp i Pilgrimsleden uppe på Stadsberget i en stuga  och gud vilken utsikt , helt underbart. Har ni inte varit där rekomenderar jag det starkt, där grillade vi och mumsade i oss både choklad, mackor och korv, synd bara att inte solen sken. Sen fortsatte  det till Granåsen och och där klättrade vi upp i sk brandtorn som var ca 15-16 meter högt...mäktig känsla att stå där över trädtopparna och titta.
 
Idag har jag en sjuhelsike träningsverk i benen, efter skoterturen... Försökte bota den med en liten spark tur med Gizmo med det slutade med att LG fick skjutsa mig på sparken istället. 

Nu snart ska jag börja både hundkurs, en tävlingslydnads kurs och data kurs. Det var först meningen med en allmänlydnads kurs för Gizmos del men efter lite funderingar och åsikter från andra så blev det tävlingslydnads kurs. Det skja bli riktigt kul har redan börjat testa lite.

Imorgon måste vi fara in till S-svall IGEN, för datorn som vi köpte i torsdags krachade  redan efter 24h, hade inte ens hunnit med att installera innternet på den...få se vad dom säger där..... men det är nog förmodligen säkrmen som är trasig. Trist när man verkligen vill ha riktiga grejor och inte köper billiga (som man inte riktigt kan lita på) så blir det sånt här ändå..... 

Snart påsk och då åker vi hem till Sveg/Lillhärdal som alltid.. ska passa på att inviga badhuset som dem har öppnat där..... det ser Izabelle fram emot och få bada med Kusinerna,,, jo förresten så ska jag bli moster igen för åttonde gången. Roligt.

   

Åhhh äntligen vår!

Ja fredags blev det som sagt lite shopping i Sundsvall, det blev kakel, jacka till Iza, två badrumsskåp, och skrivbordstol. Det två sista sakerna var ju inte direkt nödvändiga men man kommer alltid hem med saker man inte har tänkt sig köpt. 
När vi sprang in på Ikea sa jag flera gånger till mig själv -.Nää nu ska vi handla till köket och prioritera det, För jag gick runt på Ikea, "och den där skulle vi köpa.....och den..... och den..... Ja vad slutade det med Skrivbordstol och två badrumsskåp och två små orkideer, är det till köket det?!

Dator tittade jag på också och har kommit fram till vilken jag ska ha iaf  en Fujitsu Siemens Amilo Li1718c  och jag hittar den inte billigare är på mediamarkt. Är den någon som har erfarnhet att handla elektroniksaker där?? 

Men ja må säga att vilken skillnad på service det är på vissa ställen.
När vi var inne på K-rauta så skulle jag fråga en gubbe där om bänkskiva, diskbänk och kakel, och det kändes som att man var till besvär när man frågade och han svarade bara kort, och när jag frågade om pris så sa han bara jag vet inte riktig men ca .....  och när jag bad han visa oss ett visst kakel då gick han ut i gången och pekade  -dom är där borta och gick åt andra hållet. !!!! ??????? Han var så jävla nonchalant så jag hade lust att sparka han i arslet , Jag var så nära att säga ett par väl valda ord till gubbf.n men jag höll mig.  Och tur är väl det om vi nu ska handla diskbänk där.

I lördags tillbringade jag  nästan hela dagen åt badrummet, slet ut allt som fanns och städade så knogarna blödde, golv, väggar brunnar över allt  (låter som jag har ett jättestort badrum) när det var klart,  satte vi upp badrumsskåpen vi köpte och det vart  jätte bra, så nu fattas det bara spegel och spotlights och det har jag beställt idag på skbv. (var det inte jag som skulle prioritera köket! )  

I går ringde L och frågade om vi inte skulle följa med till deras stuga och fika lite, åhh vad glad jag vart för då var jag i full fart med att skura golven.  Vi for i väg på em och strålande solsken blev det,vi grillade korv och fikade och satt och sola oss nere vi sjö/älv kanten, Gizmo sprang runt och snodde en massa vedklampar från A. och hade jätte kul....

 Åh nu är det äntligen vår!!

Shopping.....

....blir det i morgon, vi åker nämligen till Sundsvall och ska kolla på lite köksgrejor, vi ska nämligen renovera köket en del.
Vi ska byta bänkskiva, kakel och sätta in en ny golvmatta.
 
Ungefär så här har vi tänkt det!

 Vad tycks?

Ja å så ska vi in och köpa en laptop och skrivare om jag hittar något.
Roligt att renovera lite, när det är klart ska jag inreda nytt sovrum och barnrum.

Ganska skönt att bara hemma, jag skulle inte ha tid att jobba just nu så många projekt jag dragit på mig..... ja, ska gå några kurser också. 
Det börjar väl snart, om några kan maka sig hem från Thailand......hmm!

 Nu ska jag ner och baka en hallonkaka! Är ju solokvist denna vecka för Iza har åkt till fjällen med sin pappa., det är ganska ovant.....   vill inte vänja mig vid detta och vara ensam. Ursch!

åssså scrapbooking var det oxå ......jajja!

Hadé

Mitt kära barn

Måste bara få berätta vad som hände i morse..
Satt/låg i sängen och hade precist vaknat av att Iza kommer till sängen och väcker oss..... hon har varit vaken en stund och kollat på tv. Sen pyser hon i väg och jag hör hur det skramlar i köket och säger
-ja hon var nog hungrig nu eftersom hon gör frukost själv idag.
 Efter en stund kommer hon upp och säger:
Nu kommer jag med frukost på säng..... :)   Då har hon ställt i ordning en varsin macka till Mig och Lars-göran och en halv till sig själv...... typ 1 cm tjockt smör på...... men...men, sen springer hon ner och hämtar tre glas med Oboj oxå.   -- Jaa, ger ni mig frukost på säng, ger jag er!  

Sen satt vi där i sängen och myste och åt frukost.....


Det är min unge det ! Vad stolt mamma man blir.

Ny dator

Äntligen ska jag köpa mig en riktig dator eller rättare sagt få en av min sambo. Jag är ganska trött på datorn jag har nu för den är sååååååå trög (för lite ramminne) den har varit på väg ut genom fönstret en antal gånger.  Att man kan bli så förbannad på ett dött ting..... (Det går säkert mycket bättre då eller hur??)   :) 

Och nu när jag ska gå en datakurs vill jag ha en rejäl dator jag kan lita på.
Sitter här och kollar på  en massa tester om bärbara datorer.....  och lika novis är jag nu som tidigare..!
Kan ni hjälpa mig att komma med förslag på vad man ska tänka på och kanske någon som ni vet är en bra bärbar dator.
Man vet ju aldrig vem det är som har lämnat en massa betyg på testerna så jag litar inte på dem. Jag lyssnar hellre på er som kanske har egen erfarenhet.  

Det enda jag vet är att det ska vara bra minne på den (kosta vad det kosta vill.)

 Hjälp mig!

RSS 2.0