Bakning
(min lilla hjälpreda)
Receptet: Frukostbröd ca 25st bullar
1 paket Jäst 0,5 tsk brödkrydda mald
50g smör 1,5 tsk salt
5 dl mjölk 0,5 dl solroskärnor
250g Keso naturell 3 dl rågsikt
1msk sirap 1 dl grahamsmjöl
8 dl mjöl
Pensling: 1 st ägg solroskärnor
De här frukostbröden är saftiga, hållbara och mycket uppskattade bland barnen.
Gör så här
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.
2. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.
3. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.
Nu ska jag passa på att lägga mig och vila medans Iza är borta en sväng sedan ska jag åka iväg och bjuda på kvällsfika med goda bullar:)
Hadé
Kram Jenny
Det där såg mumsigt ut. Måste testa nån dag.
Ta hand om dig! Kram...
smarrigt... tack för tipset! börjat ledsna lite på min filmjölkslimpa med solrosfrön,pumpakärnor och línfrön.. ska bli gott att prova ngt annat..
lägg upp benen nu och vila en stund.
kram